mannagryn wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen

mistä lapset tulevat??

no, reppuselkäiset tulevat tietenkin koulusta ja ne joilla ei ole reppua tulevat sitten varmaankin tarhasta :)

http://www.sateenkaariperheet.fi/index.php?item=260

ennen vanhaan lapsia värkättiin kotioloissa puutteellisin välinein päreen valossa, ja yllättävän usein lopputulos oli aivan siedettävä. joskin lapsikuolleisuus oli rokotusten puutteen ja aliravitsemuksen vuoksi yleistä, joten lapsia piti viljellä säännöllisesti, jotta aviovanhemmille jäi edes muutama jälkeläinen turvaamaan vanhuuden päivät.

nykyaikana tilanne on jo huomattavan erilainen,-  lääketieteellisesti lapsien hankkiminen on hyvin turvallista eikä edes sosiaalinen ympäristö aiheuta välitöntä painetta lapsenhankintaan, minkä seurauksena ensisynnyttäjien keski-ikä on korkea. mitä puoltaa myös tarve vakiintua ja hankkia ensin vakituinen työ ja oma asunto ensi sijaisesti.

uusperheellisyys, avioliiton suosion romahtamien, avoimet suhteet ja periaatteellinen sinkkuus lisäävät perheiden monimuotoisuutta kuten myös samaa sukupuolta olevien pariskuntien mahdollisuus asua yhtenä perheenä:

http://www.stat.fi/til/perh/2011/perh_2011_2012-05-25_tie_001_fi.html

ihan teknologiavertailuna voi sanoa, että heteronormatiivinen ydinperhe (kaasutinmoottorilla toimiva saab-900)  on siis poistuva malli jonka tilalle on tarjolla useitakin lapsiystävällisiä perhemuotoja (hybridimalleja, esimerkiksi prius)

 

kehitys siis edistyy tälläkin saralla :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Anis Harran

Minulla on aavistus mistä lapset tulevat mutta olisi tuhmaa sanoa se, äiti kielsi.

Toimituksen poiminnat